[...] unikałbym oleju rzepakowego. Obecnie w Polsce wszystkie uprawy rzepaku są z nasion GMO i te oleje zawierają kwas erukowy. Im więcej jednonienasyconych, tym olej lepszy do smażenia, natomiast tak jak wspomniałem przy standardowej obróbce jaka następuje w domu nie specjalnie jest powód do zmartwień o jakość tłuszczu po obróbce. Rozumiem, że info [...]
właśnie wstaw to wszystko W RAW czyli przed obróbką nie omlet tylko : ilość jajek, jaki tłuszcz do smażenia itp to samo z tymi jajkami miód od razu zmniejsz max do 20 g
[...] tyle, że białka za mało, a przez to i kalorii. Zwiększ porcje mięska, i nie musi to byc sucha pierś.Na przyszłośc, jak chcesz policzyć makro dla omletu, nie wybieraj z listy gotowca (bo nie wiesz kto i co tam zapisał) tylko np. 2 jajka i tłuszcz jaki dodałaś do smażenia, a jak w omlecie były jakieś płatki, no to płatki. Tak samo z rosołem.
[...] Posiłki bilansuj. Układaj tak aby w każdym było źródło białka, węglowodanów i tłuszczu. Parówki to pomysł do bani. Smażysz na rzepakowym? zmień go na masło klarowane, olej kokosowy, smalec. Olej rzepakowy nie nadaje się do smażenia. Warzywa z olejem to nie posiłek... gdzie źródło wartościowego białka? Pomidora i papryki nie wliczaj w bilans
[...] wadę postawy do 6:30, następnie przygotowywanie posiłków na cały dzień (rekordowo długo bo aż do 8:30), na zdjęciu poniżej możecie zobaczyć mój mały zestaw kuchenny, do smażenia bez tłuszczu i robienia soków z warzyw i owoców, żeby dostarczyć witaminy do organizmu, ze względu na to, że nie przyjmuję teraz żadnych odżywek typu witaminy. [...]
[...] / karkówkę to wcale o wiele więcej nie wydasz za kilogram mięsa, więc chyba nie powinno być problemu dorzucić takie mięsiwo kilka razy w tygodniu. odpuść te fixy do smażenia. smaż mięso normalnie na tłuszczu: smalec / tłuszcz gęsi / tłuszcz kaczy / olej kokosowy / masło klarowane / olej rzepakowy. możesz również delikatny dodatek [...]
[...] trener/dietetyk wydaje książkę kucharską. Niemniej prawda jest taka, że wszystkie fit przepisy, to tak naprawdę kilka powtarzalnych schematów: -Wywal/ogranicz tłuszcz do smażenia. -Białą mąkę/chleb zamień na pełnoziarniste, panierkę na mielone owsiane itp. -Za cukier daj słodzik itp. I wszystko jest nagle fit przepisem, a gawiedź nadal się [...]
[...] bo muszę napić się czegoś na śniadanie. Co do chleba to wybrałem go ponieważ przyzwyczaiłem do niego, a poza tym smakuje mi bardziej niż razowiec (może to z przyzwyczajenia). Jajo dałem jedno bo jak zjem to śniadanie to czuje się pełny i już ie zmieszczę drugiego. Co do oliwy to napisałem ją ponieważ używam ją do smażenia (wliczyłem ją w bilans).
[...] lub całkowicie zrezygnować. Na 2,3,4 posiłek proponowałabym Ci mięso, biały ryż zamień na basmati. Olej ryżowy odstaw zainwestuj w PAM, jest to spray beztłuszczowy do smażenia do kupienia w sklepach z odżywkami. Dodaj do tego 5 posiłek np w postaci ryby na kolację i garść orzechów, lub ewentualnie twaróg chudy chociaż jest to również [...]
A czy taki posiłek potreningowy może być? I czy może wspomóc się jakimiś suplementami czy na razie dać sobie z tym spokój? A i czy oliwe z oliwek to raczej do smażenia czy np jako dodatek do posiłku?
duzo pisana tu jets troche info http://zdrowie.helfy.pl/2008/08/krol-wsrod-olejkow-jedyny-w-swoim-rodzaju/ Tak to jest najzdrowszy olej do smazenia jaki istnieje
mala poprawka nie wpisywalem tam oliwy z oliwek i warzyw(beda w II, III. IV posilku) ciezko mi dojsc do tego jak liczyc oliwe ktorej uzywam do smazenia, jest to okolo 1 lyzki stolowej do posilku w sumie kazdego bo wiekszosc smaze, czasem mieso dusze w garku ale tez daje z 1-2lyzki zeby sie nie przypalilo po miesie zostaje sporo ,,sosu" jak [...]
Sniadanie nie jest wcale takie duze, spokojnie zmiescisz. Jezeli nie chcesz warzyw po treningu dodaj ich troche w ciagu dnia. Z tluszczy mozesz czasami zastosowac oliwe z oliwek do warzyw lub do smazenia, w dni bez treningow rybka. I duzo wody do tego, tak z 5 l. PS. Mozesz zamienic posilek 4 z 5 ______________________________ Niepijacy kawy i [...]
[...] które powinnam jeść :-) Co mogę tu zmienić/zamienić/usunąć/dodać? Jest to tak na oko brane z "ile waży". Ale chcę poznać Waszą opinię, żeby wiedzieć co zmieniać. Co do smażenia na oliwie z oliwek...na razie nic się nie spaliło, wszystko smacznie. Dlaczego na niej nie smażyć? Może być olej rzepakowy? [...]
Ponieważ (najprościej mówiąc) oliwa (extra virgin) w wysokiej temperaturze staje się szkodliwa, wydzielają się substancje toksyczne. Najlepsze do smażenia są masło klarowane, olej kokosowy, smalec. Masz w diecie trochę nabiału, nie jest to najlepsze źródło białka (którego swoją drogą i tak masz nieco mniej niż potrzebujesz). Biały ser czy mleko [...]
kolos88 a jak nie no np staram sie bardzo masla uzywac do smazenia jajek, smaruje cieniutka warstwe na chlebie (kiedys walilem pol opakowania do tostow ) no i tyle w sumie dla mnie to zawsze jakies ograniczenie